Lomake suljettiin: 2023-05-31 23:59:00 GMT+0300

Rally-tokon pienryhmähakemus syksy 2023

Yleiset pääsyvaatimukset:

  1. PoKS:n jäsenyys
  2. Hallissa on kaksi kenttää, joten samaan aikaan viereisellä kentällä harjoittelee toinen ryhmä. Tästä syystä koiran on oltava ohjaajan hallinnassa. Koira ei saa olla aggressiivinen toisia koiria tai ihmisiä kohtaan.
  3. Yleinen kiinnostus lajia kohtaan, sekä halukkuus osallistua talkootoimintaan ovat hakijalle eduksi.


 

TALKOOPISTEIDEN ILMOITTAMINEN:

Ryhmäpaikkaa varten tarvitset seitsemän talkoopistettä keväältä 2023. Jos haluat hakea lisäksi vapaavuoroa, tulee sinulla olla yhteensä 15 talkoopistettä, eli 7 ryhmäpaikkaa varten 8 vapaavuoroon, eli yhteensä 15. Näistä pisteistä vähintään 3 pitää olla tehty ns. oman lajin talkoissa.

Erittele kaikki vuoden aikana tekemäsi talkoot lomakkeelle seuraavaa kaavaa noudattaen:

pvm – talkoiden aihe – pistemäärä esim. 1.2.2023 rallymöllit 3p.


Ryhmät:


  • Ma 17.00-18.30, Alkeisjatko

Ryhmässä tutustutaan ALO(-AVO) luokan tehtäviin ja opetellaan niiden suorittamista yksittäisinä tehtävinä sekä radan osana.

Kouluttajista:

Satu Kolehmainen: Olen harrastanut erilaisia koiralaleja noin kuuden vuoden ajan. Harrastekavereina minulla on pitkäkarvaiset colliet noin 6 vuotias Miiko ja alle vuoden ikäinen Viuhti. Kilpailen rallytokossa (voi) ja tokossa (alo). 

Kouluttajana minulle tärkeää on, että ohjaajalla on treenisuunnitelma etukäteen mietittynä ennen kuin lähdetään tekemään koiran kanssa. Palkkauksen suunta ja oikea-aikaisuus sekä koiran vire ovat myös asioita, joita haluan opettaa ohjaajan huomaamaan samalla kun perehdytään rallyn alkeisiin. Rally on tekninen laji, mutta sen on tarkoitus myös olla molemmille iloa tuova harrastus.

Arja Kettunen: Oman koiralaumani muodostaa belgianpaimenkoirat Lux 6 v & Nixu 1.7 v sekä schipperke Putte 14.6 v, kaikki ovat uroksia. Luxin kanssa siirryttiin pari viikkoa sitten rally-tokossa MES-luokkaan. Yksi toko-koe on käyty ja lainakartturilla Lux viilettää agilityssa 3-luokassa, sieltä tuloksena hyppyvalion arvo. 


Olen kouluttanut POKSssa rally-tokon alkeis-ja alkeisjatkokursseilla. Vaikka rally onkin hyvän mielen ja matalan aloituskynnyksen harrastus, toivon, että alkeiskurssin ryhmäläiset pyrkivät opettamaan koirilleen hyvin r-t:n perusasioita. On helpompi jatkaa harrastusta sitten, kun rally vie koko käden. ❤

  • Ma 20.00-21.00, Rally ja tekniikka

Tässä ryhmässä treenataan joka toinen treenikerta rally-tokoa, ja joka toinen treenikerta tehdään erilaisia tekniikkaharjoituksia ilman rallykylttejä. Tekniikkatreenit tukevat paitsi rally-tokon, myös muiden tottelevaisuuslajien harrastamista. Ryhmä sopii rally-tokon vasta-alkajille, alokasluokkaan valmistautuville tai alokasluokassa jo kisaaville koirille. Ryhmään voi tulla myös pennun kanssa. Pääpaino on rally-tokon alokasluokan ja avoimen luokan edellyttämissä taidoissa ja radoissa. 

Kouluttajista:

Venla Wallius harrastaa australianpaimenkoiriensa kanssa rally-tokon lisäksi palveluskoiralajeja, tokoa ja agilitya. Rally-tokossa Venla kilpailee koiransa kanssa ylimmässä eli mestariluokassa. Rally-treeneissä Venlalle tärkeää on iloinen yhdessä tekeminen tarkkuutta ja tehtävien oikeaa suoritustapaa unohtamatta.


  • Ke 17.00-18.30, Alkeisjatko

Pienryhmässä harjoitellaan tarvittavia taitoja rally-tokoa varten, perehdytään alokasluokan kyltteihin ja opetellaan suorittamaan niitä. Tule pienryhmään mukaan, jos rallytoko on uutta ja haluaisit oppia lisää. Tämä pienryhmä on suunnattu aloitteleville koirakoille. Ennen pienryhmään pääsemistä pidetään pienimuotoinen hallittavuustesti, jossa kartoitetaan koirakon taitotaso.

Kouluttajasta: Ryhmää kouluttavat vuoroviikoin Erja Härkönen, Tanja Rouhiainen, Sanna Ikonen-Kontturi sekä Marika Tytärniemi


  • To 16.30-18.00, Alkeisjatko

Kohti rallyn ALO ja AVO-luokkaa, harjoitellen myös ylempien luokkien tehtäviä, huumorilla ja hauskuudella mennään. 

Kouluttajista: Satu Kovanen on aloittanut rallyn harrastamisen jo reilu 10 vuotta sitten. Hän on kisannut useamman russelin kanssa aina MES-luokkaan ja RTK-4 saakka. Russeleiden kanssa eivät treenit ja kisat mene aina kuin on suunnitellut, joten huumoria ja heittäytymistä treeneissä pitää olla. Lisäksi Satu harrastaa ja kouluttaa myös agilityssä. Näyttelykehätkin ovat tulleet tutuiksi. 

Noora Ratilainen on harrastanut koiriensa kanssa eri lajeja 2015 lähtien, kun ensimmäinen russeli saapui taloon. Rallytoko on ollut kuvioissa n. 3 vuoden ajan. Kisaamisen Noora aloitti rallyssa -21 Gaian kanssa. Noora harrastaa russeliensa kanssa myös agilitya ja silloin tällöin hoopersia näyttelykehissä pyörähtämistä unohtamatta.

  • To 18.00-19.30, VOI-MES

Rallytokoryhmä jo kisanneille koirakoille (vähintään RTK1), taso VOI-MES. Kouluttaja on on paikalla joka toinen torstai, ja joka toinen kerta koirakot ovat keskenään. Paljon ratareenejä , ja tarvittaessa yksittäisiä kylttejä. Koirakohtaisesti mennään. Iloisella mielellä, hymy huulilla ja hännät heiluen !

Kouluttajasta: Pia Takkunen, PoKSin nykyinen pj, harrastanut rallytokoa vuodesta 2018, samasta vuodesta kun laji tuli suomeen. Kisannut itse kaikissa luokissa, vaihtelevalla menestyksellä, kahdella eri rodulla. Rallytokon koetoimitsija sekä kortillinen arkitokon ja rallytokon koulutusohjaaja. Käynyt myös rallytokon ylituomarikurssin, loppukoe ei vain onnistunut.

  • Pe 16.30-18.00, jatkoryhmä

Ryhmä on tarkoitettu rallytokon perusteet tunteville. Tarkoituksena on syventää sekä sääntöjen tuntemista että tehtävien oikeaa suorittamista. Rataharjoitukset ovat pääosin alo - voi - asteikolla, yksittäisinä tehtävinä harjoitellaan kaikentasoisia juttuja. Koiran ja ohjaajan yhteinen iloinen suoritus on tärkeintä. Yllytämme osallistumaan kokeisiin, mutta ymmärrämme niitäkin, jotka eivät sinne halua.

Kouluttajista: Kouluttajat Hilkka Nyman ja Marja Kyllönen kisaavat tällä hetkellä rallytokon mestariluokassa. Koirakokemusta on mm. palveluskoiralajeista ja agilitystä.

  • Pe 18.30-20.00, itsenäinen

Omatoiminen ryhmä joka sopii hyvin kisaaville koirakoille. Ryhmä sopii harjoituksista keskenään. Ryhmä treenaa kentällä, jolla on samanaikaisesti agilityesteitä.


Omatoimitunti

  • Omatoimitunti-pienryhmä on tarkoitettu koirakoille, jotka eivät syystä tai toisesta voi sitoutua kiinteään pienryhmäaikaan, treeniaika 1 h/viikko. Perustelethan tarpeesi sille varattuun kenttään!


Treenit käytännössä:

- Ryhmät muodostetaan ajalle 1.7.2023 - 31.12.2023.

- Ryhmissä treenaa pääsääntöisesti 6 koirakkoa. Tunnin mittaisissa ryhmissä 4 koirakkoa.

-Treenipaikka on ohjaajakohtainen.

 

Hinnat ja hakeminen:

- Mikäli haet paikkaa useammalle koiralle niin täytä jokaisesta koirasta oma lomake.

- Hinnat: 120€/koira/ryhmä

- Uusi jäsen, liity yhdistyksen jäseneksi vasta saatuasi tiedon ryhmään mahtumisesta. Näin vältämme turhan jäsenmaksun maksamisen jos ryhmään ei mahdukaan kaikki halukkaat.

- Hakeminen tällä lomakkeella mennessä 8.-31.5.2023, ryhmäpaikat ilmoitetaan hallituksen kesäkuun kokouksen jälkeen.

 

PoKS pidättää oikeuden yhdistellä ryhmiä mikäli ryhmät eivät tule täyteen.

 







Kerro tässä kokemuksesi ohjaajana.
Kerro tässä hieman koiran osaamistasosta.



Kerro tässä kaikki vuoden 2023 aikana tehdyt talkoot eriteltynä. Vanhat harrastajat tarvitsevat 7 pistettä ryhmäpaikkaa varten, joista 3 pistettä omasta lajista, uusilta ei vaadita samaa.
Ilmoita tässä tehtyjen talkoiden kokonaissumma.




Täytä tähän vapaavuoroon vaaditut 8 talkoopistettä, eli 7 pistettä ryhmäpaikka ja 8 vapaavuoro-oikeus.


Valitse alla olevista ryhmävaihtoehdoista ensisijainen ryhmä, johon haet. Kirjoita alla olevaan lisätietokenttään halutessasi kaikki vaihtoehtoiset ryhmät paremmuusjärjestyksessä, joihin haluat hakea.


Kirjoita tähän halutessasi vaihtoehtoinen ryhmä/ryhmät johon haet.
Täytä tähän perustelut joilla haet omatoimituntipaikkaa.
Tähän voit kirjoittaa tietoja jos haet sekä rallyn että tokon ryhmää ja haluat talkoopisteitäsi huomioitavan tietyllä tapaa.

Rekisteriseloste
Powered by Nettilomake.fi