Lomake suljettiin: 2023-05-31 23:59:00 GMT+0300

Tokon ja tottelevaisuuden pienryhmähakemus syksy 2023

Yleiset pääsyvaatimukset:

  1. PoKS:n jäsenyys
  2. Hallissa on kaksi kenttää, joten samaan aikaan viereisellä kentällä harjoittelee toinen ryhmä. Tästä syystä koiran on oltava ohjaajan hallinnassa. Koira ei saa olla aggressiivinen toisia koiria tai ihmisiä kohtaan.
  3. Yleinen kiinnostus lajia kohtaan, sekä halukkuus osallistua talkootoimintaan ovat hakijalle eduksi.
  4. Alkeisryhmiin vaaditaan lisäksi läpäisty hallittavuustesti/korvaava suoritus. Testi järjestetään tarvittaessa.
  5. Etusijalla ryhmiin ovat niissä keväällä olleet ryhmäläiset jotka ovat tehneet 7 talkoopistettä. Voit myös vaihtaa ryhmää ja muutos tehdään jos se on mahdollista. Myös uudet hakijat sijoitetaan ryhmiin mahdollisuuksien mukaan.

 

TALKOOPISTEIDEN ILMOITTAMINEN:

Ryhmäpaikkaa varten tarvitset 7 talkoopistettä keväältä 2023. Jos haluat hakea lisäksi vapaavuoroa, tulee sinulla olla yhteensä 15 talkoopistettä, eli 7 ryhmäpaikkaa varten 8 vapaavuoroon, eli yhteensä 15.

Erittele kaikki vuoden aikana tekemäsi talkoot lomakkeelle seuraavaa kaavaa noudattaen:

pvm – talkoiden aihe – pistemäärä esim. 21.3.2023 Tokomöllit 3p.


Ryhmät:

TOTTELEVAISUUDEN RYHMÄT

  • Ma 18.30-20.00 ToTo, itsenäinen

Ryhmä sopii kaikille tottelevaisuuslajien harrastajille ja ryhmä sopii yhdessä millä teemalla treenejä milloinkin pidetään.

  • To 19.30-20.30 Rempparyhmä, itsenäinen

Onko koirasi niin vanha että hävettää? Tai muutoin koulutuksessa siinä vaiheessa, että tietty laji tai kisaaminen ei nyt ole teidän juttu. Tässä ryhmässä voit tehdä koirasi kanssa arkea tai vaikka jotain lajiakin hyödyttävää harjoittelua yhdessä muiden kanssa tai ominesi. Aiheina voi olla esim. seuraaminen, temppujen opettelu, kontaktin pitäminen ja muu aktivointi. Katsotaan ryhmän mukaan mikä olisi kivaa! Mottona on: tärkeintä on hauskanpito koiran kanssa.

Kouluttajasta: Ryhmälle yritetään järjestää kouluttaja, mutta tällä hetkellä ryhmä on itsenäinen.

  • Pe 18.00-19.00 Tottelevaisuuden työkalupakki, itsenäinen

Tämä ryhmä on suunnattu tottelevaisuuslajien harrastajille jotka kaipaavat työkaluja sujuvaan yhteistyöhön sekä pohjataitoja tottelevaisuuslajeihin. Aikaisempaa kokemusta lajeista ei tarvitse olla mutta kiinnostus lajeja kohtaan olisi toivottavaa. Ryhmä sopii kaikenlaisille koirakoille aloittelijoista kokeneempiin.


TOKO

  • Ti 17.00-18.00 Tähtääjät.

Tokon tähtääjät-ryhmässä treenataan tavoitteellisesti kohti kisakenttien valtausta, mutta hauskanpitoa unohtamatta! Tässä ryhmässä hiotaan alokasluokan liikkeitä kisakuntoon, harjoitellaan kisauran starttaamiseen tarvittavia oheistaitoja ja höystetään treenejä sopivissa määrin myös ylempien luokkien liikkeillä. Ryhmä sopii koirakoille, jotka osaavat jonkin verran tokon perusteita ja tähtäävät kisakentille.

Kouluttajasta: Anni Rask. Tähtääjien kouluttaja Anni on harrastanut tokoa vajaan kymmenen vuoden ajan sileäkarvaisten collieiden kanssa. Tokouraan mahtuu treenikokemusta kolmen erilaisen koiran kanssa, niin matalavireisestä, tasaisesta puurtajasta kuin korkeavireisemmästä työnarkomaanistakin. Kisakokemusta Annilta löytyy voittajaluokasta, mutta nykyinen tokokoira on "Tähtääjä" itsekin eli vasta kisauraansa aloitteleva Lumo. Vuosien aikana Anni on käynyt haalimassa oppia säännöllisesti eri kouluttajilta, mm. parin vuoden ajan collieyhdistyksen tokoringin kautta. Tokon treenaamisessa lemppareihin kuuluvat yhteisen treenikuplan rakentamisen lisäksi eri vauhtiliikkeet sekä monien inhokkilistalta löytyvät kaukokäskyt.

  • Ti 18.00-19.30 Toko kisaavat, itsenäinen

Ryhmä itsenäisesti treenaaville jo kisaaville koirakoille. Treenien teemat sovitaan aina ryhmän kesken.

  • Ti 19.30-20.30 Toko alkeet, vaatii hallittavuustestin

Tähän ryhmään haet, jos haluat harjoitella tavoitteellisesti kohti tokon alokasluokkaa. Sitoudut harjoittelemaan myös ohjattujen treenien välissä. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kisakokemusta. Tässä ryhmässä käymme läpi alokas- ja avoimen luokan liikkeitä tokoon ja pyrimme rakentamaan teille koirakkona yhteisen kuplan. Koiran pitää pystyä odottamaan omaa vuoroaan esim. kevythäkissä ja tullakseen valituksi suorittaa hallittavuustesti hyväksytysti. Koiran tulisi olla yli 6 kk ikäinen. Arvostamme iloista yhdessä tekemistä ja tavotteellista harjoittelua.

Kouluttajista: 1. Tanja Rouhiainen. Minulla on 3 hollanninpaimenkoiraa,joiden kanssa treenataan eri lajeja esim. toko,jälki ja nosework. Kouluttajana pidän tärkeänä iloista tekemistä ja hyvää tunnetilaa. Itse palkkaan koiriani paljon leikkimisen kautta. Olen harrastanut ja kilpaillut nyt aktiivisesti koiramaailmassa 8 vuotta. Arvostan,että ohjaajat palkkaavat koiransa kunnolla ja, että he pääsisivät yhteiseen harrastuskuplaan koiransa kanssa. 

2. Ritva Jansson. Minulla on harrastuskoirana kaksi schapendoes tyttöä,joiden kanssa harrastan aktiivisesti tokoa ja agilityä. Kilpailen tällä hetkellä toisen koirani kanssa voittajaluokassa ja toinen tyttö harjoittelee vielä perusteita. Kouluttajana haluan,että toko ei ole vakavaa puurtamista,vaan hauskaa yhdessä tekemistä koiran ehdoilla. Treeneihin tullaan hyvällä mielellä ja sieltä lähdetään hymyissä suin.

  • Ke 18.30-20.00 Toko valmennusryhmä

Klinikkatyylinen valmennusryhmä, jossa valmiita teemoja ja ryhmäläisten omia intressejä sopivasti sekaisin. Ohjattu treeni 2 kertaa kuukaudessa, ja muuten ryhmä harjoittelee itsenäisesti. Huom! Ryhmäpaikan lisäksi valmennusmaksu joka on 10 EUR/kerta. Valmennusryhmäläisen on mahdollista saada valmennustukea koulutuspanosta vastaan.

Kouluttajasta: Riikka Kaljunen. Toko on aina ollut lempilajini ja lempijuttujani on kouluttaa seuraamista. Nautin koirieni kanssa seuraamiskaavioista ja pienistä tempuista silloin tällöin. Kouluttajana haen koirakon onnistumista ja juuri heille sopivaa tyyliä saada tulosta. Olen sekä koetoimitsija että liikkuri ja toiminut säännöllisesti liikkurina jo yli 10 vuotta. Tykkään kouluttaa tokon liikkeitä omillekin koirilleni, vaikka en nykyään aktiivisesti kisaakaan.

  • Ke 20.00-21.00 Toko ALO-AVO

Tämä ryhmä sopii tavoitteellisille ja myös itsenäiseen harjoitteluun sitoutuville koirakoille. Ryhmässä treenataan alo-avo-luokkien liikkeitä tavoitteena kisakunnon saavuttaminen, myös ylempien luokkien liikkeitä tullaan varmasti sivuamaan. Ryhmä sopii koirakoille joilla perusasiat (seuraaminen, jonkun asteinen paikallaolo sekä koiran hallinta) ovat hallussa. Ryhmään ovat tervetulleita myös koirakot jotka ovat jo kisanneet. Koulutus noin joka toinen viikko. 

Kouluttajasta: Aino Lakiasuo. Olen harrastanut tokoa jo useiden eri sääntömuutosten läpi ja omat harrastuskaverini ovat belgejä. Tokon lisäksi harrastan PK-lajeja, agilitya, vepeä, hoopersia ja rallytokoa. Koulutuksessa pidän tärkeänä sitä, että koulutus muovataan koirakolle sopivaksi, sama tyyli kun harvoin toimii kaikilla!


- Omatoimitunti

  • Omatoimitunti-pienryhmä on tarkoitettu koirakoille, jotka eivät syystä tai toisesta voi sitoutua kiinteään pienryhmäaikaan, treeniaika 1 h/viikko. Perustelethan tarpeesi sille varattuun kenttään!


Treenit käytännössä:

- Ryhmät muodostetaan ajalle 1.7.2023-31.12.2023.

- Ryhmissä treenaa pääsääntöisesti 6 koirakkoa. Tunnin mittaisissa ryhmissä 4 koirakkoa.

-Treenipaikka on ohjaajakohtainen.

 

Hinnat ja hakeminen:

- Mikäli haet paikkaa useammalle koiralle niin täytä jokaisesta koirasta oma lomake.

- Hinnat: 120€/koira/ryhmä

- Uusi jäsen, liity yhdistyksen jäseneksi vasta saatuasi tiedon ryhmään mahtumisesta. Näin vältämme turhan jäsenmaksun maksamisen jos ryhmään ei mahdukaan kaikki halukkaat.

- Hakeminen tällä lomakkeella 31.5.2023 mennessä.

 

PoKS pidättää oikeuden yhdistellä ryhmiä mikäli ryhmät eivät tule täyteen.

 







Kerro tässä kokemuksesi ohjaajana.
Kerro tässä hieman koiran osaamistasosta.



Kerro tässä kaikki vuoden 2023 aikana tehdyt talkoot eriteltynä. Vanhat harrastajat tarvitsevat 7 pistettä ryhmäpaikkaa varten, uusilta ei vaadita samaa.
Ilmoita tässä tehtyjen talkoiden kokonaissumma.




Täytä tähän vapaavuoroon vaaditut 8 talkoopistettä, eli 7 pistettä ryhmäpaikka ja 8 vapaavuoro-oikeus.



Valitse alla olevista ryhmävaihtoehdoista ensisijainen ryhmä, johon haet. Kirjoita alla olevaan lisätietokenttään halutessasi kaikki vaihtoehtoiset ryhmät paremmuusjärjestyksessä, joihin haluat hakea.


Kirjoita tähän halutessasi vaihtoehtoinen ryhmä/ryhmät johon haet.
Täytä tähän perustelut joilla haet omatoimituntipaikkaa.
Tähän voit kirjoittaa tietoja jos haet sekä rallyn että tokon ryhmää ja haluat talkoopisteitäsi huomioitavan tietyllä tapaa.

Rekisteriseloste
Powered by Nettilomake.fi